Posted in Blandet

Gør dig selv mere attraktiv for arbejdsmarkedet med et kursus for ledige

Gør dig selv mere attraktiv for arbejdsmarkedet med et kursus for ledige Posted on marts 16, 2022Leave a comment

Hvis du står i den uheldige situation, at du er blevet ledig, skal du naturligvis have fundet et nyt job. Måske vil du gerne selv prøve noget nyt, eller måske trænger dine kompetencer til lidt finpudsning? I så fald kan du komme på kursus for ledige.

Når du er ledig, har du nemlig mulighed for at komme på jobrettet uddannelse for netop ledige. Denne uddannelse tager 6 uger, og så skal den bevilliges af enten din a-kasse eller dit jobcenter. Du kan læse meget mere om kurset i det følgende.

Derfor er det en god idé med et kursus, hvis du er ledig

Arbejdsmarkedet ændrer sig hele tiden. Hvis du derfor er blevet ledig, kan det meget vel være, at du trænger til at få nogle nye kompetencer, hvis du gerne vil være mere attraktiv for arbejdsmarkedet.

Du kan naturligvis allerede en masse ting i forvejen – og de kompetencer skal du holde fast i. Men med et kursus for ledige, kan du få endnu flere kompetencer, der uden tvivl vil styrke dit CV og dermed også din mulighed for et job.

Disse kurser kan du komme på

Når du gerne vil på kursus, er der nogle krav, som kurset skal leve op til. Først og fremmest skal kurset være på den landsdækkende eller regionale positivliste. Det er en liste, der definerer hvilke kurser ledige kan få bevilget af enten deres a-kasse eller jobcenter.

Det er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering der bestemmer, hvilke kurser der optræder på listen. Når først kurset er på listen, har du selv mulighed for at vælge det. Herefter kræver det blot, at din sagsbehandler godkender kurset.

Få efterspurgte kompetencer

Selvom du har både erfaring og uddannelse, kan det stadig godt være svært at finde et nyt job. Derfor er det også kursernes fornemmeste opgave at klæde dig bedre på med nye kompetencer. Derfor er det også Arbejdsstyrelsen, der godkender listen over godkendte kurser. På den måde kan de nemlig sikre sig, at kurserne stiller dig bedre på arbejdsmarkedet.

Disse ledige kan ansøge om kursus

Hvis du er ledig, kan du ansøge om et kursus, hvis du hører under en af de følgende kategorier:

  • Faglært
  • Ufaglært
  • Kort videregående uddannelse
  • Erhvervsuddannelse

Hvis du ikke hører under disse kategorier, kan du søge dispensation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *