Posted in Hele København

Gør din bolig klar til sommeren

Gør din bolig klar til sommeren Posted on april 24, 2019Leave a comment

Nu er sommeren lige om hjørnet, og vi begynder allerede at kunne ane solen. Blomsterne springer ud, og der bliver mere og mere grønt udenfor. Men det betyder også, at der er en masse praktiske ting, vi skal have styr på. Sommeren varer desværre ikke altid så længe, som vi gerne vil have. Derfor er det en god idé at være godt forberedt, så man ikke skal bruge for lang tid på de kedelige ting, når sommeren for alvor er kommet i gang. Vi har samlet et par gode tips til ting, du kan overveje at få styr på, inden sommeren skal nydes.

Få gjort forårsrent i hele huset

Selvfølgelig gør vi alle rent jævnligt. Men når det snart er sommer, så kan det være skønt med en forårsrengøring. Hvis du ikke elsker at gøre rent, så vil du i det mindste nyde resultatet af forårsrengøringen, når du er færdig. I værste tilfælde kan du overveje at få et rengøringsfirma til at gøre det hårde arbejde for dig. Men lige præcis rengøringen kan være særlig rar selv at udføre, da du på den måde også kan få ryddet op og organiseret undervejs.

Men noget, der kan være svært at ordne selv, er vinduespudsningen. Med mindre du er heldig at bo i et etplanshus, så vil du møde nogle udfordringer, når du kaster dig ud i vinduespudsningen. Det kan være frustrerende ikke at få et pænt resultat, selvom man klatrer op og ned ad stiger i timevis. Men vinduerne kan du heldigvis få ordnet uden at løfte en finger. Bare find den helt rigtige vinduespudser. De professionelle har det rette udstyr, og så er det ikke en udfordring, hvis du også skal have pudset vinduerne på anden sal.

Gør haven klar til udendørs ophold hele sommeren

Der er få steder, der er skønnere at opholde sig i end haven. At sidde i haven på en varm sommerdag er fantastisk – særligt når haven ser godt ud. Men en have kan godt kræve meget arbejde, og derfor kan det være en god idé at komme i gang i god tid. Og heldigvis kan du også sagtens få ordnet mange ting i forvejen.

Havemøblerne kan eksempelvis godt trænge til en kærlig hånd. Hvis dine træmøbler ser lidt matte og kedelige ud, så kan en grundig rens og oliering gøre tricket. Ligeledes kan du også allerede nu begynde at fjerne ukrudt mellem fliserne og begynde at luge bedene.

Hvis du har en terrasse, kan den også trænge til en kærlig hånd. En træterrasse kan faktisk godt bruge nogenlunde samme behandling som dine træmøbler. Så hvis du alligevel er i gang med den ene, kan du lige så godt også tage den anden med. En fliseterrasse kan også have godt af en grundig rens, men det er ofte bedre at overlade dette til professionelle.

Find en klat maling, og smæk benene op

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan en klat maling også gøre underværker. Du kan overveje at male vinduerne og ydersiden af huset. Men det kan også være en god idé at få malet plankeværket og skuret. Nogle ting trænger til at blive malet hvert år, mens andre ting godt kan vente lidt længere. Det handler bare om at holde øje og være klar med maling og pensel, når det er nødvendigt.

Alt dette forarbejde vil resultere i, at du kan smække benene op og nyde det gode vejr, når sommeren kommer. Og vi må jo hellere nyde sommertiden, når den er her, for vi ved jo aldrig, hvornår den kommer igen. På trods af det, så er den danske sommer den skønneste. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *