Posted in Blandet

Guide: sådan får du den ultimative have på din københavnerlejligheds altan

Guide: sådan får du den ultimative have på din københavnerlejligheds altan Posted on maj 1, 2019Leave a comment

For mange af os er det fantastisk at bo midt inde i storbyen. Du har alt omkring dig. Vejen til det nærmeste indkøb tager ofte kun fem minutter. Det samme med bageren, grønthandlen, shawarmabaren og ikke mindst steder som hyggelige restauranter og cafeer, frisøren og biografen. Der er en grad af frihed i det, at intet skal planlægges. Du har altid muligheden for at være spontan, og intet behøver at planlægges ned til mindste detalje, fordi man først skal arrangere transport. Samtidig kan det at bo i Lejlighed i København også betyde, at der ikke er en have og den frihed, som sådan et sted kan give. Den hygge en have kan skabe. Men fat mod! Den hyggelige havestemning kan også skabes på en lille københavneraltan, det kræver blot en smule kreativitet. Læs med her, hvis du vil have tips og tricks til en hyggelig have på altanen.

Tip nummer et: få havens planter og blomster frem på altanen

Det skønne ved en have er det smukke grønne udtryk, som havens planter giver. Det er også det smukke farverige udtryk, som alle havens blomster kan give. Alt dette er noget, du går glip af, når du må nøjes med en altan i stedet. Men er der ikke noget at gøre ved det?  Et godt udgangspunkt er den smukke Hortensia. Hortensia er en typisk plante i de danske haver – og med god grund. Den er fantastisk smuk, den er nem at holde og den fylder. Hortensia er en smuk plante, som typisk blomstrer over hele sommeren – helt til efterårets hvis du behandler den godt nok. Ofte kommer denne smukke plante i form af en busk, men den kan også sagtens høre hjemme i en krukke. Her er et godt tip af hive krukkerne frem og plante store mængder Hortensia, så du får samme stemning som en hyggelig busk. De kommer i et væld af farver og former, så her er det næsten kun fantasien som sætter grænser.

En have betyder også ofte grønne fingre, og grønne fingre betyder krydderurter. Derfor kan det være et godt tip at plante skønne og velduftende urter. Det kan for eksempel være den fantastiske citrontimian, purløg eller merian som begge får smukke, søde blomster. Det kan også være velduftende rosmarin, mynte eller basilikum som skaber en hyggelig havestemning.

Tip nummer to: skab terrassestemning på altanen

Det kan også være et godt tip at skabe en hyggelig terassestemning på altanen. Dette kan for eksempel være ved at investere i trægulv til altanen. Sådan et gulv af naturmateriale skaber langt mere hygge end det klassiske betongulv, som kommer med en altan.

Det handler også om at få fat i de rigtige møbler til altanen. Her handler det også om at bruge naturmaterialer, så det hurtigt begynder at ligne en have. Samtidig skal det være hyggeligt og lounge-agtigt, så du kan læne dig tilbage og nyde altanen – eller “havens” – hyggelige stemning og duft fra smukke planter og blomster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *