Posted in Hele København Inspiration Jul

Julemarkeder i København

Julemarkeder i København Posted on oktober 23, 2019Leave a comment

julemarked københavn

Julemarkeder i København – Hele Indre By emmer af jul og hygge, når vi nærmer os december. Huse og gavle er pyntede og går man en tur ned ad strøget, er den ene butiksrude efter den anden pyntet fint og sirligt, så julestemningen nemt indfinder sig.

Endnu mere julestemning findes der på et af Københavns mange julemarkeder. Her kan du som besøgende købe alt fra hjemmelavet gløgg og æbleskiver til julepynt og julelækkerier til at tage med hjem og nyde i den lune stue med julekalenderen i tv kørende.

Her får du et overblik over julemarkeder i København. Både de klassiske og de alternative. Fælles for dem alle er, at de er fyldt med velkendte dufte, klassisk julemusik og masser af hygge for hele familien.

Jul i Tivoli

For manges vedkommende bliver det aldrig helt jul, før Jul i Tivoli er besøgt. Den gamle haves forlystelser ar åbent som ellers, men alting er tilsat et strejf af julemagi. Her er julemænd, isskulpturer, masser af lys og juletræer – og så er der sne! Uanset om solen så måtte skinne fra en skyfri himmel og termometeret befinde sig på to-cifrede varmegrader.

Der er derfor garanti for ægte julestemning med et besøg i Tivoli i julen – særligt hvis du også fordyber dig i havens julemarked. Her er små boder, hvor du kan købe lune julegodter, varme drikke og tag-med-snacks som brændte mandler og bismarckstokke. Derudover finder du også alt fra julepynt og juledekorationer til gode gaveidéer.

Hvor: Vesterbrogade 3, København V

Hvornår: 16. november – 31. december i Tivolis åbningstid.

Tip: Den smukke julebelysning nydes bedst i tusmørket – men køerne til forlystelserne er kortest om formiddagen. Har du børn med, startes turen derfor bedst fra parken åbner – og sluttes igen omkring 17-tiden, hvor mørket er faldet på. Læs mere her.

julemarkeder i københavn

Julemarked på Kongens Nytorv

Den nærmest ikoniske julebelysning på Magasin Du Nord’s facade og juleudsmykningen på Hotel D’Angleterre er et besøg værd i sig selv. Begge dele lægges der hvert år masser af timer i fra både stormagasinets og hotellets side og hver detalje er gennemtænkt.

De danner derfor en smuk og stemningsfuld baggrund til julemarkedet på Kongens Nytorv, som er et af landets største. Her byder den ene hyggelige bod efter den anden på julelækkerier og julegaver til både børn og voksne.

Alt sammen mens selveste julemanden går rundt og hilser på børn og voksne.

Hvor: Kongens Nytorv

Hvornår: 15. november til 22. december. Åbningstiderne kan ses på julemarkedets hjemmeside.

Tip: De mange boders skønne julevarer frister nemt, men det kan være svært at bevare overblikket, hvis du leder efter noget bestemt. Gør du dét, så lav en liste hjemmefra. Så husker du at få det hele med – og besøg gerne alle boderne, inden du beslutter dig for at handle. Mange ting fås nemlig flere steder, men til forskellige priser. Læs mere om det her.

Julemarked i Nyhavn

Lige ved siden af Kongens Nytorv finder du Nyhavn. Her ligger også et hyggeligt julemarked, hvor forskellige boder langs kajen tilfører både børn og voksne endnu mere julestemning.

Her kan I opleve lidt af hvert – f.eks. Carlsbergs gamle hestevogn som sammen med masterne fra skibene og de gamle bygninger, tager jer et smut tilbage til gamle dage.

Boderne byder på både private udstillere og forhandlere af hjemmelavede julevarer. Det gør julemarkedet i Nyhavn særligt hyggeligt og en smule intimt og personligt.

Hvor: Nyhavn

Hvornår: 8. november til 23. december. Søndag til torsdag kl. 10-19 og fredag/lørdag kl. 10-20.

Tip: Julemarkedet er det af Københavns julemarkeder, der åbner tidligst og samtidig ligger længst væk fra Hovedbanegården. Det er derfor et godt sted at starte, hvis I er på julemarkedsrundtur. Så kan I bevæge jer fra Nyhavn og ind mod centrum via de øvrige julemarkeder langs Strøget og dermed opleve det hele.

Bus 66 kører fra Hovedbanegården til Skt. Annæ Plads – her krydser I blot broen over vandet og så er I fremme i Nyhavn. Læs mere om Nyhavns julemarked her. Nedenfor kan du læse om en af de andre helt populære julemarkeder i København.

Julemarked på Højbro Plads

Med udsigt til Christiansborg Slot er julemarkedet på Højbro Plads næsten kongeligt i sit udtryk. Absalon rider på sin hest midt i det hele og er omgivet af et væld af boder, som især byder på spændende oplevelser for smagsløgene. Ikke bare indenfor traditionelle julegodter, men også i form af oste og spændende slagtervarer.

Her er også mere eksklusive boder med fine hatte og smukke pelse – og servering af ægte tysk currywurst som modpol til det fine og fornemme. Du finder med andre ord lidt af hvert på julemarkedet på Højbro Plads som har gratis adgang.

Hvor: Højbro Plads

Hvornår: 15. november til 22. december. Åbningstiderne kan ses på hjemmesiden.

Tip: Bus 9A kører direkte til Højbro Plads – du skal blot stige af på Børsgade og krydse kanalen, så er du fremme. Markedet ligger desuden lige ved Strøget, så du kan med fordel kombinere den øvrige julegaveshopping sammen med et besøg på julemarkedet. Læs mere her.

H.C. Andersens julemarked på Nytorv

Der findes flere juleeventyr fra H.C. Andersens hånd og derfor er et julemarked med afsæt i den verdensberømte eventyrdigter helt oplagt.

På H.C. Andersens julemarked, som ligger på Nytorv lige ved Strøget, kan du både møde selveste H.C. Andersen og julemanden, mens du nyder stemningen blandt de forskellige boder. Her kan du finde julepynt og flotte gaver samt spise dig mæt i æbleskiver, brændte mandler og pølser mens du drikker gløgg, kakao eller mjød til.

Der er også flere aktiviteter for børnene, blandt andet juleklip sammen med nissemor.

Hvor: Nytorv

Hvornår: 15. november til 21. december. Åbningstiderne kan ses på hjemmesiden.

Tip: Har du mindre børn med, er det rarest uden for meget trængsel omkring jer. Derfor er et besøg i formiddagstimerne særligt oplagt for jer. Julemarkedet trækker nemlig mange besøgende til generelt – og særligt i de mørke timer. Læs mere her.

Det er ikke kun i den borgerlige del af København at julen fejres. Nedenfor kan du læse om en af de lidt mere anderledes julemarkeder i København.

Christianias julemarked

Er I til et lidt anderledes marked i december, er julemarkedet på Christiania et besøg værd. Her huser Den Grå Hal alt fra kunsthåndværk til eksotiske juleindslag, mens livebands spiller op. Samtidig kan I nyde et skønt måltid eller finde meget personlige og unikke julegaver.

Der er fri entré og julemarkedet er fyldt med traditioner og har været det siden 70’erne, hvor det første julemarked på Christiania fandt sted.

Hvor: Den Grå Hal på Christiania, Refshalevej 2 (eller via Christianias hovedportal på Prinsessegade ).

Hvornår: Julemarkedet åbner 2. weekend i december og lukker i ugen op til jul. De nøjagtige åbningstider svinger dog fra år til år, men kan findes på julemarkedets Facebookside. Her har du et link til Facebooksiden.

Tip: Der er ikke plads til barnevogne og klapvogne som derfor heller ikke har adgang til hallen. Husk derfor vikle, slynge eller bæresele til de små. Tag også kontanter med, da ikke alle steder tilbyder kortbetaling eller betaling med Mobilepay.

Bus 9A kører til døren.

Julemarked i Sundby væksthus 30/11

Nisserne kravler på væggene, duften af gran og grød med kanel hænger i luften, mens julesange gjalder i gangene, når Sundby Væksthus byder velkommen til årets store indendørs julemarked.sundby julemarked CSBB Captum’s egne værksteder og dygtige, private kunsthåndværkere sælger julepynt, dekorationer og julegaver, så her er rig lejlighed til at gøre et kup i de mange boder.

julemarked i københavn

Gartnerne har været i skoven for at fælde juletræer, som kan købes eller bestilles på dagen og fine planter og dekorationer kan hentes med hjem.

De tiltrængte hvil fra juleindkøbene kan nydes med forskellige julelækkerier som risengrød og æbleskiver, gløgg og sodavand, mens man lytter til – eller synger med på – julesange og gospel, klippeklistrer julekort, leger med trylledej og hilser på julemanden. I år er der også en drillenisse på spil.

Hvor:  Væksthuset, Løvstikkevej 69, 2300 Kbh S.

Hvornår: Lørdag 30. november kl.11.00-17.00

Bus 5C stopper 10 minutters gang fra Sundby Væksthus. Stå af ved Smyrnavej.

Her kan du se programmet for dagen:

PROGRAM:

HELE SUNDBY VÆKSTHUS:
Find lækre gaver, pynt og dekorationer i de flotte boder
Vind en præmie i dåsekast
Mød julemanden og fortæl ham, hvad du ønsker dig

SALEN:
11.00: Velkommen til årets julemarked
11.30: KIFUs dansehold optræder
13.45: New Season – Gospelkoncert
14.45: New Season – Gospelkoncert – 2. set

CAFÉ VÆKSTPUNKTET:
16.15: Spirebanden – Julekoncert
AKADEMIET
11.00-17.00: Klip julepynt og -kort
13.00: Vi synger julesange sammen

SPECIALFYSIOTERAPIEN:
13.30: Dans for alle
15.15: Dans for alle
11.00-17.00: Børnerum med trylledej og farver

LEV København fylder 40 år og har i den anledning sponsoreret
gospel-musikken til årets julemarked.

Om guiden julemarkeder i København

Denne guide til julemarkeder i København er udarbejdet af Henrik Andersen fra gaveinspiration.dk. Gaveinspiration.dk har specialiseret sig i gaveidéer til både jul, fødselsdag og andre anledninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *