Posted in Inspiration

Hvad kan du lave en helt almindelig januardag i København?

Hvad kan du lave en helt almindelig januardag i København? Posted on januar 11, 2018Leave a comment

Hvad kan du lave i København på en kold januardag?

Januar! Slud, regn, blæst og temperaturer, der ikke indbyder til at opholde sig alt for længe ad gangen udendørs. Altså skal vi indendørs, hvis vi skal have fordrevet noget fritid – enten en eftermiddag og aften efter jobbet eller en weekend sammen med familien. Vi har taget en tur rundt i byen og kommer med nogle ideer.

Der er mange gode grund til, at vi skal være bekymrede for den globale opvarmning. Men vi københavnere har også grund til at være glade for den. For vintrene i Kongens København er knapt så kolde og snebefængte, som de var engang. Til gengæld er vejret blevet trist, gråt og oftest både blæsende og vådt.

Så det er ikke den store lyst til udendørsaktiviteter, vi har for tiden. Skal vi noget i fritiden sammen med vennerne eller familien, skal det helst foregå indendørs. Vi har kigget i diverse kalendere og på forskellige hjemmesider om det københavnske kulturliv og kommer her med et par forslag til, hvad du og dem du er sammen med, skal fordrive sådan en kold og kedelig efterårsdag med.

Flyt legen indendørs

Skal du have noget kvalitetstid sammen med ungerne? Så skulle i prøve en af de mange indendørs, bemandede legepladser, der findes rundt omkring i København.

Du kan finde en guide til byens både inden- og udendørs legepladser her.

Olsenbanden er kommet på museum

Har du ikke allerede hørt om det, fordi nogen begik et lidt kluntet tyveri fra udstillingen, så er det altså i år, at vi runder 50-året for den første Olsen-Banden film. Det fejres med en udvidet udstilling om Olsen-Banden på Nordisk Film i Valby, hvor filmene i sin tid blev optaget.

Tyveriet var enten et mediestunt eller en virkelig dårlig tilrettelagt happening. I hvert fald var det en ældre dame, der i bedste Olsen-Banden stil stjal den pakke med planer, som Egon Olsen altid har med ud fra Vestre Fængsel, når hver enkelt film starter – næsten.

Olsen Banden udstillingen hos Nordisk Film i Valby
Olsen Banden udstillingen hos Nordisk Film i Valby – Copyright: Nordisk Film

Men helt så gennemtænkt var hendes plan ikke. Hun betalte nemlig med sit eget Dankort, da hun købte billet til udstillingen. Så der gik ikke længe, før man var klar over hendes identitet. Da hun indså, at spillet var tabt, leverede hun planerne tilbage igen. Det kup skulle hun nok have planlagt lidt bedre.

I forbindelse med udstillingen kan du komme på en særlig omvisning på Nordisk Film og i de tilstødende gader, hvor bl.a. Keld og Yvonne boede. Læs mere om udstillingen her.

En sjov aften med vennerne

Skal du have en sjov aften med vennerne, går du aldrig fejl af Comedy Zoo. Her kan du møde cremen af dansk standup og comedy hver aften – og enten få en bid mad eller lidt godt at drikke til showet.

Først på måneden kan du møde Lasse Rimmer, Jonas Mogensen og Natascha Brock og fra d. 15. januar dukker Brian Mørk op med sit nye show. Det kører hver anden aften sideløbende med et show med Uffe Holm med gæster frem til omkring d. 20. januar. Herefter tager Thomas Hartmann med gæster skiftevis med Jacob Wilson over, inden Omar Marzouk og Dan Andersen afslutter januar måned med hver deres show hos Comedy Zoo.

Køb billetter til Comedy Zoo her.

Mindfulness på menuen

Hvad skal du d. 18. januar mellem 17 og 22?

Var det ikke på tide, at få en aften med lidt fred og ro omkring aftensmaden? Hvor du ikke skal kævle med de kræsne unger om, hvorvidt kartofler eller champignon smager godt og hvor du får en undskyldning for at lade mobilen blive i lommen?

Det får du mulighed for, når romproducenten Zacapa åbner deres årlige pop-up restaurant på Restaurant Gemyse i Tivoli. Restauranten er til lejligheden omdøbt til ”Nuet” og har fokus på at sætte mindfulness og tilstedeværelse i nuet på dagsordenen hos os stressede københavnere.

Hele arrangementet koster 790 kroner for mad, cocktails og en let indføring i mindfulness og mindful livsstil. Læs mere om arrangementet her.

Fast-food for nørder

Kunne du tænke dig at smage fastfood, der er udtænkt af en biokemiker. Så læg vejen forbi Nordisk Falafel på Østerbro. Idemanden bag hedder Yusef Houji og har en bachelor i biomedicinsk laboratorieanalyse.

Den har han brugt på at finde de bedste ingredienser til de retter, som der serveres i restauranten. Temaet er fast-food og omfatter tydeligvis falafel-baserede retter.

Kunne du tænke dig at smage fastfood, der er udtænkt af en biokemiker. Så læg vejen forbi Nordisk Falafel på Østerbro
Kunne du tænke dig at smage fastfood, der er udtænkt af en biokemiker. Så læg vejen forbi Nordisk Falafel på Østerbro

Således brugte Yusef omkring 1½ år med at eksperimentere med, hvilke sort af kikærter som gav den bedste hummus. Det lyder helt sort, men ifølge ham selv kan det grundige forarbejde både smages og mærkes på fylde og konsistens.

Du finder Nordisk Falafel på Nordre Frihavnsgade 55 på Østerbro. Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *