Posted in Hele København

Må man grille fra sin lejlighedsaltan?

Må man grille fra sin lejlighedsaltan? Posted on juli 19, 2020Leave a comment

Der dukker nye altaner op som paddehatte i København, og er du den lykkelige ejer af sådan et frirum midt i byen, så er der mange, der misunder dig. Altanhygge er jo helt magisk, men hvad må man egentlig? Må man grille fra sin lejlighedsaltan i København?

Hvad siger loven?

Normalt kræves der 5 meters sikkerhedsafstand til at grille nær bygninger med hårdt tag, men der er faktisk et smuthul, når der kommer til altangrilling. For dig der vil få mest ud af din lejlighed med altan i København, kan du som regel grille med en lille hverdagsgrill. Der findes dog undtagelser. Hvis din ejerforening eller andelsforening har forbudt at man må grille på altanerne, så må man ikke det.

Der kan altså være egne regler afhængig af hvor du bor henne, og hvilken holdning resten af beboerne har til a grille på altanen. Du skal derfor tjekke hvad vedtægterne eller husreglerne der du bor siger, inden du investere i en altangrill. Hvis I lige har fået sat altaner op, så er der stor sandsynlighed for, at hvad man må og ikke må, lige har været oppe at vende, så det behøver ikke, at være vanskeligt at finde ud af.

Det er uanset hvad, vigtigt at man tager hensyn til sine naboer. Det er få ting der kan være så ødelæggende for en tilsyneladende god boligsituation, som dårligt naboskab og konflikter.

Find den perfekte altangrill

Hvad defineres så som en lille hverdagsgrill? Der findes små grille der er perfekt til selv de mindste altaner, så man kan grille pølser, halloumi eller kikærtburgers i stor stil hele sommeren. Faktisk også hele året. Din altan bliver ikke bare et helt ekstra værelse i din lejlighed om sommeren, det bliver også en forlængelse af dit køkken. Små gasgrille er perfekte til din altan. En lille gasgrill, er nem at bruge. Denne type gril tænder og køler hurtigt, så man kan få maden klar, uden at vente i evigheder på, at grillen skal blive varm. En minigasgrill er super funktionel, og du kan få plads til en minigrill på selv de mindste altaner.

Der er jo ikke alle der er velsignet med adskillige kvadratmeters udendørsrum, men en altan er en altan, og det er bestemt ikke størrelsen, det kommer an på. Det er ikke alle der har en lækker gård eller have, og da er faktisk ikke altanen et dårligt alternativ. Her kan man være udenfor, mens man er hjemme, og nyde byen på en helt anden måde, end man kan uden en altan.

En forlængelse af dit køkken

I tillæg til at have en grill på altanen, kan man anlægge en lille køkkenhave på sin altan, så man kan plukke små grøntsager og urter direkte fra altanen. Der er ingen tvivl om at det er lækkert at have en altan og det øger også værdien på din bolig betragteligt. Det er som om København har fået altanfeber, og du skal forberede dig på (endnu flere) misundelige blikke, når grillduften breder sig fra din altan og ud i bybilledet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *