Posted in Blandet

Organiser den perfekte grillfest – vores tips

Organiser den perfekte grillfest – vores tips Posted on oktober 4, 2021Leave a comment

Det er grilltid, for vejret er solrigt og dagene lange. Alligevel kræver det grundig planlægning at arrangere en grillfest, hvor mange mennesker mødes og alt skal være forberedt. Vi har samlet nogle værdifulde tips om, hvordan du bliver den perfekte vært.

Har du tænkt det hele igennem?

Hvor mange kommer til din grillfest? Hvor skal den finde sted?

Antallet af gæster er afgørende, så du kan skaffe den rigtige mængde og den passende type af ingredienser. Du skal også huske at organisere drikkevarer og service til alle dine gæster.

En tommelfingerregel siger, at du skal regne med ca. 300g grillkød per person. Du skal naturligvis også huske, at der skal være noget lækkert tilbehør. Skal der være salat, en aperitif? Er der nogen, der kommer med en dessert? Hvis der er flere retter, kan du roligt antage, at alle dine gæster bliver mætte, selvom der kun lige er den anbefalede mængde kød. 

Når du vælger drikkevarer, skal der først og fremmest være rigeligt med vand: Når det er varmt udenfor, især når grillen er tændt, vil køligt vand til alle helt sikkert være afgørende.

Mange vil nok nyde en forfriskende øl, men hvordan holder du den kølig og frisk i så mange timer? Et fadølsanlæg er naturligvis altid et godt valg, som helt sikkert ville kåre dig til grillkonge eller -dronning. Sådan et anlæg skåner også miljøet, og du skal ikke tænke på tomme flasker eller dåser senere. På fadølsanlæg-køb.dk kan du finde det perfekte fadølsanlæg til netop din grillfest!

Du kan også vælge at lave cocktails – med eller uden alkohol, vi er sikre på, at dine gæster vil elske dem!

For at mixe de perfekte cocktails er kvaliteten af ​​ingredienserne lige så vigtig som det passende udstyr. På denne side finder du alt du har brug for, for at blive den perfekte bartender til din fest sammen med dine venner.

Husk, at der også skal være rigeligt med forfriskende drikkevarer til de folk, der skal køre  hjem efter din grillfest.

Hvilken slags grillfest skal det være?

De fleste griller kød, men fisk, grøntsager eller endda frugt er også nogle af mulighederne! Det er kun den kulinariske fantasi, der sætter grænser. Har du f.eks. nogensinde smagt grillet avocado? Hvad med vandmelon? Begge er usædvanlige, men lækre råvarer, som kan bruges i opskrifter, som du absolut skal prøve!

Det kommer naturligvis også an på, hvor du griller din mad. Har du egen grill i haven? Så har du den fordel, at du nok har erfaring og godt ved, hvordan kødet skal tilberedes. Sandsynligvis har du også en række krydderier, som du kan gøre brug af, for at opnå et lækkert resultat.

Har du valgt en smuk park i stedet? Husk, at du på forhånd skal finde ud af, hvad der vil blive stillet til rådighed, og om der er ekstraudgifter eller ting, som du selv skal købe. Skal du for eksempel have kullet med hjemmefra, eller kan du købe det på stedet? Og hvad er prisen?

Den tilgængelige grillrist vil også have indflydelse på de råvarer, som du bør vælge. Er grillen lille og kan den ikke nå ret høje temperaturer, skal du vælge mad, der kan skæres i små stykker, så de hurtigt og optimalt kan tilberedes.

Beskyt miljøet og andre

Uanset om det er i din egen have eller i et offentligt område – vælger du engangsservice, skal du gå efter miljøvenlige produkter, der kan genbruges. F.eks. bør du vælge bionedbrydelige kopper, som du efter brug kan komme i din genbrugscontainer.

Anskaf affaldsposer til sortering af affald og informer dine gæster om, at mængden af restaffald skal begrænses.

Grillen er tændt!

Der er tændt op i grillen, øllene er kolde, vennerne er på vej … Sats på, at det bliver en uforglemmelig grillaften!

Dine venner skal nok blive positivt overraskede over din nærmest perfekte planlægning, de velsmagende grillretter, og det spændende tilbehør. Men husk: Det handler om at have det sjovt, og det er dig, der står i festens centrum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *