Posted in Hele København Inspiration Kultur Shopping

Pladebutikker i København

Pladebutikker i København Posted on april 10, 2020Leave a comment

Pladebutikker i København

Pladebutikker i København – Der er et væld af større og mindre pladebutikker i København. Her kommer vi ind på nogle af både de små og store butikker, der helt klart er et besøg værd for dig, der interesserer dig for plader.

Er du også vild med den lykkefølelse, det giver, når pickuppen falder ned i rillen, og den knitrende musik fra LP’en begynder at vælte ud i rummet? Så er du ikke alene. De seneste år er det blevet mere og mere populært at lytte til musikken på grammofonen – på trods af at der aldrig før har været flere muligheder for at høre musikken digitalt.

Den store interesse for at høre musik på de gammeldags LP’er kan selvfølgelig også ses i det københavnske gadebillede. Der er nemlig flere og flere pladebutikker, der skyder op i København. Her får du en guide til nogle af de bedste og mest populære.

Beats

Beats er en lille pladebutik, der alligevel har et stort udvalg af plader og musikbøger. Derudover er der også en lille cafe, hvor du kan nyde en kop kaffe, mens du lytter til den skønne musik. De afholder løbende en række koncerter og releaseparties for større og mindre kunstnere.

Butikken ligger på Enghave Plads 13 på Vesterbro. De har åbent fra 11-18. Læs mere om dem her.

Beat-Bop Pladeforretning

Beat-Bop er en hyggelig pladeforretning med tusindvis af plader, hvor du kan bruge timevis på bare at gå og se på de forskellige plader i forretningen.

Ejeren, Michael Denner, har selv en fortid som musiker i flere forskellige Heavy Metal bands. Det betyder dog ikke, at det kunne er den genre, som han ved noget om. Han har en bred viden om alle musikgenrer og kan derfor hjælpe alle med at finde den helt rigtige plade at lægge på grammofonen.

Butikken ligger på Peder Hvitfeldts Stræde 14 ved Kultorvet i København.

Accord

I Accord forretningerne forhandler de ikke bare LP’er, men også CD’er, dvd’er og pladespillere. Dermed bliver butikken en nostalgisk vandring down memory lane. Butikken har ofte held med at opkøbe store og omfattende pladesamlinger, hvilket gør, at de har et godt udvalg af LP’er.

Accord ligger på tre forskellige adresser, nemlig Vesterbrogade 63, Nørrebrogade 90 og på Jernbanepladsen i Kongens Lyngby. Derudover har de et lagersalg på Skindergade 14 i København K, hvor de har over 30.000 titler til salg hver måned. Læs mere om dem her.

Sort Kaffe og Vinyl

Sort Kaffe og Vinyl i Skydebanegade på Vesterbro er en hyggelig kombination af pladebutik og cafe. Udvalget er ikke overvældende, til gengæld finder du kun kvalitetsmusik her. Ejeren går nemlig langt mere op i kvalitet end kvantitet, og det kan ses. Til gengæld er udvalget ikke begrænset til en enkelt genre, hvilket gør, at du både kan finde jazzplader, folkemusik, punk og meget andet.

Butikken ligger på Skydebanegade 4. De har åbent alle ugens dage, men med skiftende åbningstider, så tjek deres Facebook-side, inden du planlægger dit besøg.

Opdateret 14-06-2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.