Posted in Hele København

Sådan finder du den bedste terapiform i København

Sådan finder du den bedste terapiform i København Posted on marts 14, 2019Leave a comment

Der findes et utal af forskellige former for terapi i København. Det kan derfor være svært for dig at vælge. En af de tilgange, der har hjulpet mange, er systemisk opstilling, hvor du prøver at visualisere de systemer, som du har skabt og lever ud fra.

Det må siges at være overordentligt heldigt, hvis du bor i hovedstaden og har brug for at komme i terapi. København bugner nemlig af muligheder for dig for at komme i terapi, og det er kun fantasien, der sætter grænsen i forhold til de forskellige former for terapi.

Du kan finde coaches, psykoterapeuter og psykologer, der tilbyder en lang række forskellige former for terapi. Det kan for eksempel være samtaleterapi, gruppeterapi og parterapi. Det er derfor ikke underligt, hvis du har svært ved at finde ud af, hvilken form for terapi der vil være den rigtige for dig.

Se på tilgangen til terapi, inden du vælger

Når du skal vælge, hvor du gerne vil gå i terapi, er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke tilgange der ligger bag den måde, som terapeuten arbejder på. Får du øvelser, du skal udføre, skal I bare tale sammen, og hvad er deres teoretiske baggrund?

Det kan alt sammen være meget forvirrende, og derfor vil vi foreslår, at du går efter de terapeuter, der benytter sig af systemisk opstilling. Det er en form for terapi, hvor du prøver at visualisere et system, som du har bygget op i dit indre. Når det bliver visualiseret, bliver det nemmere for dig at ændre det. Det er også derfor, at systemisk opstilling er en af de mest effektive terapiformer. Læs mere om den her.

Det kan foregå enten, hvor du er alene med terapeuten, eller hvor der også er andre til stede. I nogle tilfælde vil det være nogle med en relation til dig. Det vil være oplagt, hvis det er din familie. I andre tilfælde vil det være en gruppe, der i det tilfælde hjælper med at visualisere dit problem.

Systemisk opstilling kan bruges til en række forskellige områder af livet

Du kan have glæde af systemisk opstilling stort set lige meget, hvad du gerne vil ændre eller have styr på i dit liv. To af de områder, hvor teknikken bliver brugt meget, er dog i forhold til familierelationer og i forhold til professionelle relationer.

I en familie er der nogle indgroede systemer, der kan være meget svære at ændre på. Samtidig er det de systemer, der forhindrer jer i at have det godt med hinanden. Derfor er det vigtigt, at de bliver klarlagt, og at I får arbejdet med dem. Som nævnt kan det derfor være en god ide, at din familie også deltager i terapien.

I andre tilfælde er det din karriere, som du føler dig fastlåst i, eller som er gået i stå. I det tilfælde er det også vigtigt, at du sørger for at få gjort noget ved det. Ved at visualisere de systemer, som du har skabt i forhold til din karriere, kan du nemmere bryde dem og dermed på ny sætte skub i din karriere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *