Posted in Blandet

Sådan gør I gården klar til sommerbrug

Sådan gør I gården klar til sommerbrug Posted on januar 11, 2019Leave a comment

Godt nok er det stadig vinter, men det er en god ide, at I allerede nu begynder at tænke over, hvordan I skal gøre gården i boligforeningen klar til brug.

Nu er der snart ikke lang tid til, at forårsblomsterne begynder at springe ud, og det igen bliver både lunere og lysere i vejret. Derfor er det en god ide for jer at begynde at overveje, hvad I skal gøre ved gården i boligforeningen, så den er klar til at blive taget i brug, når de første solskinsdage melder deres ankomst.

Det nemmeste er, at du indkalder til en arbejdsdag, hvor I kan arbejde sammen om at gøre gården til et hyggeligt sted, som I alle kan nyde. Er du i tvivl om, hvordan I kan gøre gården klar, kommer vi her med nogle forslag til jer.

Få renset gårdens fliser

Først og fremmest er det en god ide, at I får renset fliserne i gården for alger og mos. De kan hurtigt få fat, hvis de får lov til at sidde uforstyrret i længere tid. Derfor er det noget, som I bør se på hvert år. Det er dog hårdt arbejde, når I selv skal fjerne alger. Derfor er det en god ide, at I overvejer at få nogle professionelle til det. Det koster ikke mange penge og vil virkelig gøre en forskel for, hvordan det er at opholde sig i gården.

Rensning af fliser kan i dag udføres helt uden brug af kemikalier. Ved udelukkende at bruge varmt vand, der har et meget højt tryk, kan professionelle gøre jeres fliser rene på kort tid. Læs mere om det her.

Tjek op på legepladsen – og overvej nye legesteder

Når en ny sommer banker på, er det også vigtigt, at I får tjekket, om legepladsen stadig er sikker. Vinterens regn, sne og blæst kan have mørnet træet og løsnet sømmene. Derfor bør I på jeres arbejdsdag gå hele legepladsen igennem, så I trygt kan sende børnene ned og lege på den.

Hvis jeres legeplads er af ældre dato, er det også værd at overveje, om børnene skal have nogle nye steder at lege. Med få midler er det for eksempel muligt at skabe en permanent hinkerude på asfalten, en hemmelig hule, og hvad I nu ellers kan finde på.

Masser af planter og blomster

Planter og blomster i massevis er med til at gøre jeres gård til et hyggeligt sted at opholde sig. Det er derfor vigtigt, at I sørger for at få mange af dem ind. Er hele gården belagt med fliser eller asfalteret, kan I sætte nogle højbede oven på selve asfalten eller fliserne. Der kan I plante masser af smukke blomster og planter, der ikke kræver meget pasning.

I mange gårde i København bliver det mere og mere populært at skabe en fælles køkkenhave. Den kan ligge mange forskellige steder; nogle gårde har for eksempel valgt at placere den på taget af et cykelskur eller skraldeskur for at udnytte gårdarealet endnu bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *