Posted in Blandet

Sådan indretter du den perfekte have til bybarnet

Sådan indretter du den perfekte have til bybarnet Posted on februar 27, 2020Leave a comment

Børn elsker at komme udenfor og lege, så hvorfor ikke udnytte haven til det fulde ved at gøre den børnevenlig, så der kan leges og tumles lige ude foran døren. 

Når man har hus og have og er en familie med børn, er der mange muligheder for at udnytte pladsen i børnehøjde. Hvis man bor midt i byen, er det ofte lidt mere begrænset. hvad man har at gøre med af plads. Her skal man derfor også til tider være lidt mere kreativ, når det kommer til at indrette haven. Det betyder dog ikke, at der ikke er nogen muligheder.

Børn holder utroligt meget af at være udendørs, det er godt for dem, deres fantasi og udvikling. Det er lærerigt at se og følge naturen, tumle og lege udendørs. Her kan I også  som familie gå på opdagelse og lave ting i haven sammen. Uanset om haven er stor og fyldt med træer og buske, eller der er tale om et fælles gårdmiljø.

Minihave til børn

Hvis det ellers er noget man kan blive enige om med de andre beboer, kan I lave en minihave, hvor i sammen planter jordbær, bærbuske og blomster. Man kan også købe sække der hænger, hvor man kan have kartofler i. Her kan du og dine børn sammen følge dem spire, dufte til blomsterne og smage på afgrøderne når de engang er blevet modne. 

Små fodboldmål

Det kan godt være, at man ikke lige har mulighed for at have den helt store boldbane i baggården, men også her er der heldigvis muligheder. Der findes masser af små fodboldmål der kan bruges i en gård eller en mindre have. Disse er kan fås så små, at man kan klappe dem sammen og have dem stående indenfor, når man ikke bruger dem.

Insekthotel

En anden sjov ide, som mange børn elsker er et insekthotel. Det koster ikke meget, da det blot kræver at i samler en masse pinde, blade og andet nedfalden natur. I skal bare samle og afgrænse det, så det tiltrækker insekter.  De kan også købes færdige for under 100 kroner.

Her kan I sammen kigge på alle de insekter der bosætter sig i hotellet. Det er enormt lærerigt og sjovt for børn at se. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *