Posted in Hele København

Sådan kommer du ind på lejeboligmarkedet i København

Sådan kommer du ind på lejeboligmarkedet i København Posted on august 27, 2018Leave a comment

– Sponsoreret –

Det er hårdt at komme ind på lejeboligmarkedet i København. Ved at lede ”uden for sæsonen”, være fleksibel i forhold til, hvor du vil bo, og ikke mindst have et depositum parat, kan du dog gøre det lettere for dig selv.

Drømmer du om at være en af de 1000 personer, der hver måned flytter til København, er det altafgørende, at du har den rigtige timing, når du gerne vil have en lejebolig. Der er nemlig hård kamp om boligerne i hovedstaden.

Du kan hjælpe dig selv ved at være fleksibel og have en god timing. Først og fremmest vil det være en kæmpe hjælp for dig, hvis du leder efter bolig uden for sæsonen. Lejeboligmarkedet i København er typisk mest hektisk i måneder omkring studiestart.

Der er slet ikke nok boliger på byens kollegier til de tusinder af unge, der skal flytte til København for at studere. Derfor er det nødvendigt for mange af dem at leje et værelse eller en hel lejebolig. Det gør, at der er usædvanligt mange om buddet fra august til et godt stykke ind i efteråret.

Hav depositum parat

En anden vigtig forudsætning for at kunne komme ind på lejeboligmarkedet i København er, at du har penge til depositum parat, når de skal betales. Du skal ofte betale et depositum på 10-20.000 for et værelse eller en lejebolig i København. Derfor er det vigtigt, at du har en forholdsvis stor opsparing i den periode, hvor du leder efter en bolig.

Kan du ikke lægge et depositum med det samme, vil der være masser af andre potentielle lejere, som udlejeren kan vælge imellem. Du kan derfor ende med at blive valgt fra, hvis du ikke kan lægge et depositum med det samme.

Det kan dog være svært for nogle at have så mange penge liggende i kontanter. Det kan derfor være en god ide, at du tager et lån for at være sikker på, at du har de penge, du skal bruge. En af dine muligheder er at tage et forbrugslån. Når der er tale om et mindre lån, som 10-20.000 kroner trods alt er, vil du kunne tage det i løbet af meget kort tid. Læs mere her.

Vær fleksibel i forhold til, hvor du vil bo

En tredje vigtig forudsætning for, at du kan finde et sted at bo i København, er, at du er fleksibel i forhold til, hvor du vil bo i byen. Mange, der flytter til København, drømmer om at bo i nærheden Strøget, Kongens Have og de andre seværdigheder, som de kender fra besøg i byen. Det vil dog være urealistisk for dig, at du kun leder i det område – medmindre du har rigtig mange penge.

Selv brokvartererne, Østerbro, Nørrebro og Vesterbro, der ligger lidt længere væk fra Københavns centrum, kan være svære at finde en lejebolig i. I stedet er det derfor en god ide, at du kigger efter en bolig i Brønshøj, Nordvest, Vanløse, Valby eller ydre Amager. Der vil du ofte have færre konkurrenter og finde lavere priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *