Posted in Hele København

Sådan slipper du for generende støj fra trafikerede veje

Sådan slipper du for generende støj fra trafikerede veje Posted on december 3, 2018Leave a comment

Der er naturligvis en lang række fordele ved at bo i en storby som København. Der er som regel flere muligheder karrieremæssigt, og herudover bugner byen af kulturelle tilbud og muligheder, som virker tillokkende på mange mennesker. Der er dog også nogle ulemper ved at bosætte sig i en større by, såsom at man nemt kan blive generet af larm og støj fra de mange trafikerede veje. Her i artiklen vil du blive præsenteret for en række gode råd til, hvad du selv kan gøre for at slippe for den generende støj fra trafikken.

 

Lydisoler bygningen, så støjen ikke kan trænge ind

Føler du dig meget generet af trafikstøj, kan det først og fremmest være en god idé at begynde at undersøge, hvordan du kan isolere bygningen bedst muligt. Dette er naturligvis en krævende og dyr proces, da vil det omfatte, at du både lydisolerer facaden og taget. Ikke desto mindre er det uden tvivl en løsning, der er værd at overveje, for dig der ønsker at reducerer støjen markant, da det er utrolig effektiv løsning. Det er nemlig sådan, at støjen selvfølgelig trænger ind i samtlige åbninger i bygningen såsom i sprækker i loft og vægge, og det handler således om at udskifte både udeluftventiler og ventilationskanaler. Herudover bør du også overveje at isolere yderdørene i bygningen, og her kan du med fordel vælge at investere i tætningslister, så du slipper for at skulle udskifte dørene helt med nogle særlige modeller.

Opsæt et dekorativt støjhegn, der kan absorbere lyd

Hvis du ønsker at slippe for den generende støj fra trafikerede veje, kan du også vælge at overveje at opsætte et støjhegn. Det smarte ved et støjhegn er, at det er i stand til at absorbere lyd, samtidig med at de kan udføres på en måde, så de passer til ejendommens generelle indtryk. Der er således mange dekorative muligheder og løsninger, når det kommer til støjhegn, samtidig med at de er i stand til at reducere støj fra trafikerede veje på en yderst effektiv måde. Der er derfor mange gode grunde til, at du bør overveje et støjhegn, hvis du er plaget af trafikstøj.

 

Tag kontakt til kommunen og fortæl dem om problemet

Er du meget generet af larm og støj i det område, hvor du bor, kan du også vælge at tage kontakt til kommunen og gøre dem opmærksomme på dit problem. Det er kommunen, du skal ringe til, såfremt du føler dig genereret af trafikstøj, eftersom langt de fleste danske veje er ejet af kommunen. Det skal dog nævnes, at der ikke gælder nogle faste regler for, hvad borgere har af muligheder, når det kommer til at klage over støj fra trafikerede veje, men på trods af det er det bestemt værd at give det et forsøg. Du bør desuden være opmærksom på, at det ikke er kommunen, du skal kontakte, men Vejdirektoratet, såfremt der er tale om støj og larm fra større hovedveje eller motorveje, da disse er statsejede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *