Posted in Begivenheder København K

Sakura Festival

Sakura Festival Posted on maj 22, 2018Leave a comment

sakura festival københavn

Vinteren er lang, mørk og kold, så det er et glædeligt syn for de fleste, når snedriverne langsomt synker sammen og ender deres dage som klart vand, der pibler langs fortovskanterne. Solen rejser sig for hver dag et stykke højere på himlen, og varmen fra strålerne tørrer forbløffende hurtigt de sidste rester af frost og sjap af byens kind. Foråret er på vej, og træernes knopper står på stilke for at blive ramt af lige præcis den solstråle, der får blomsterne og bladene til at folde sig ud.

Ifølge kalenderen begynder foråret i marts, men de fleste vil nok mene, at det ikke er rigtigt forår før, kirsebærtræerne blomstrer, og Sakura Festival i København sender sine lyserøde vibes gennem byen. For er der noget, der kan lokke de lokale københavnere og turisterne fra Jylland, Fyn og resten af verden ud i det københavnske bybillede, så er det meldingen om, at kirsebærtræerne blomstrer.

sakura festival

Om artiklen "Sakura festival"

Guiden er skrevet af oplevelsesportalen DuGlemmerDetAldrig, der blandt andet kan tilbyde en masse spændende oplevelser i København.

Sakura Festival – En japansk tradition

Sakura betyder kirsebærtræ på japansk, og hvert år er det en tilbagevendende begivenhed i Japan, at familier og venner mødes under de blomstrende kirsebærtræer. Traditionen kaldes Hanami, og tanken er, at man skal nyde de blomstrende sakura, som kun står i fuldt flor med deres smukke, lyserøde blade i en uge eller to.

Hanami er en stor, folkelig begivenhed i Japan, hvor man fester under træerne med mad, drikke og musik i store flokke med venner og familier. Træerne bliver nogle steder pyntet med lanterner og lys og i tiden op til, at træerne springer ud, kan man følge prognoserne tæt, så man kan blive blandt de første, der ser synet af de blomstrende sakura.

Traditionen fylder hele Japan fra marts til begyndelsen af maj, hvor kirsebærtræerne blomstrer, og nu har traditionen også fundet vej til Danmark. Her blomstrer kirsebærtræerne fra midten af april og et stykke ind i maj, og folk samles i store flokke for at tage billeder af træerne.

Oplev Sakura Festival i København

Siden 2007 er der blevet afholdt Sakura Festival i København, hvor folk er stimlet sammen for at opleve kirsebærtræerne blomstre. I 2018 deltog 35.000 mennesker i Sakura Festival, hvor de kunne indsnuse den særlige, japanske stemning, som skabes omkring kirsebærtræerne hvert forår.

Sakura Festival bliver afholdt i samarbejde med Den Japanske Ambassade i Danmark og flere andre aktører, som hvert år går sammen om at skabe en japansk følelse i bybilledet under de blomstrende sakura. Idéen til at afholde Sakura Festival i København tog sin begyndelse, da Mr. Seiichi Takaki, som er direktør i Andersen Group i Hiroshima, donerede 200 kirsebærtræer. Kirsebærtræerne blev plantet ved Langelinie Park i København, og det blev startskuddet til at skabe en festival, hvor sakura og den japanske kultur er omdrejningspunktet.

Under sakura møder man nye mennesker, lærer nye historier at kende og træerne har den særlige egenskab, at de forbinder folk og tryllebinder dem hvert år med deres lysende, blomstrende grene – og præcis det er formålet med Sakura Festival: mødet med alt det nye.

Det kan du opleve

Sakura Festival omdanner Langelinie Park til et “Mini-Japan” i de dage, hvor festivalen løber af stablen. Her kan du på ægte japansk maner slå dig ned på græsset under de blomstrende sakura og i selskab med venner, familie og kollegaer spise god mad og se på de smukke træer og lade øjnene glide ud over menneskemængden og de mange aktiviteter, som du kan opleve under Sakura Festival.

Når maven er mæt, og du trænger til at strække benene lidt, kan du gå på opdagelse i Langelinie Park for at få en bid af den japanske kultur. Hør den japanske musik og se japansk dans eller deltag i nogle af de mange workshops. Her kan du blandt andet få et indblik i, hvordan man laver kaligrafi, origami eller du kan deltage i en teceremoni.

Du kan også smage på den japanske mad, som blander sig med duften af de blomstrende kirsebærtræer, og skaber en stemning af japansk gadekøkken, hvor det er svært ikke lige at skulle have en smagsprøve her og der. Det er også muligt at købe kimonoer, knive og andre ting fra Japan, hvis du har lyst til at få et stykke af det pulserende land med dig hjem.

Den japanske kultur

Japan betyder “Den opgående sols land”, og er et gammelt land med en spændende kulturhistorie. Et af de vigtigste begreber i den japanske kultur er harmoni, men også æstetikken har en særlig betydning for japanerne. Her er ingen detaljer for små til ikke at kunne blive ophøjet til noget smukt og skønt, fx at kirsebærtræerne blomstrer.

Den japanske æstetik kan du opleve mange steder på Sakura Festival, for den er tæt forbundet med alt, der har med Japan at gøre. Det gælder både de klassiske klædedragter, måden maden anrettes eller teen serveres på og i mange andre forskellige aspekter. Det står i skarp kontrast til den måde, som danskerne indretter sig på i hverdagen, og netop derfor er det befriende og spændende at opleve den japanske kultur udfolde sig midt i København.

Roen og fordybelsen er også et vigtigt i den japanske kultur, for selvom hverdagen også kan være stressende i Japan, er der alligevel konsensus om at tage pauser for at koble af. I Tokoyo bor der 20 millioner mennesker, men som turist i byen vil man opleve, at byen faktisk er meget stille – fx sammenlignet med København. Det skyldes, at japanerne er meget afdæmpede, når de taler med hinanden i det offentlige rum, og forbi mobiltelefoner er forbudt i offentlige transportmidler, bruger japanerne transporttiden på at slappe af. Det er zen, og netop den følelse efterstræber mange danskere i hverdagen.

Brug Sakura Festival som en mulighed for at få et en bid af den japanske mindfulness, læg telefonen i tasken og tag ud til Langelinie Park for at bruge tiden på at se, hvordan kirsebærtræerne blomstrer. Sug indtrykkene til dig, smag på det hele og husk endelig at læne hovedet bagover for at se op gennem de blomstrende grene, hvor spillet mellem de lysende blomster, solens stråler og den blå himmel fortæller det, som vi alle gerne vil høre efter en lang vinter: foråret er ankommet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *