Posted in Børn Hele København

Top 5: De mest populære spil blandt københavnerne

Top 5: De mest populære spil blandt københavnerne Posted on juni 9, 2020Leave a comment

København huser nogle af de sjoveste oplevelser og mest fascinerende seværdigheder på den nordlige halvkugle. Du kan f.eks. tage en tur i Tivoli, nyde en god middag på Nyhavn eller lægge vejen forbi Amalienborg.

Har du allerede oplevet alt ovenstående, og vil du mest af alt gerne slappe af og nyde dit eget og familiens selskab? Så kan du opleve nogle af de mange fantastiske spil, der hitter blandt andre københavnere.

Her præsenteres du for en top 5 liste over de mest populære spil blandt de københavnske borgere. Måske kan det give dig lidt inspiration til, hvad du skal spille med familien.

1: Counter-Strike (PC)

Counter-Strike har eksisteret i rigtig mange år. Faktisk blev den første udgave af spillet udgivet helt tilbage i 1999. Videospillet har dermed over 20 år på bagen. Det er et spil, som ikke kun er blevet spillet i millioner af hjem og på netcaféer, men også i store spillehaller. Der er foreløbigt blevet udviklet og udgivet 4 udgaver af spillet bestående af følgende:

 • Counter Strike
 • Counter-Strike: Condition Zero
 • Counter Strike: Source
 • Counter Strike: Global Offensive (CS:GO)

Københavnerne er ellevilde med dette spil, som ikke blot kan være en hobby, men i princippet også en levevej. En mindre håndfuld danskere lever af at spille Counter Strike, så måske kunne det også være vejen for dig? F.eks. har holdet Astralis og teamet bag stor succes og tjener mange flere penge end den gennemsnitlige dansker – blot ved at udøve deres hobby.

2: FIFA (konsol)

FIFA er også svær at komme udenom, når emnet er populære spil blandt københavnerne.

FIFA serien er ikke kun et hit i det københavnske, men faktisk i hele Danmark og resten af verden. I FIFA er der mulighed for at spille med venner og bekendte online, ligesom det er muligt at arrangere sjove turneringer. Er du til fodbold, og er du dygtig til at sætte en god taktik, så skal du prøve FIFA.

For at spille FIFA skal du eje en konsol. Det kunne f.eks. være enten den populære PS4 eller Xbox One. Ejer du ingen af disse konsoller, så kan du med fordel vente til, at henholdsvis Sony og Microsoft lancerer deres nyeste konsoller. Microsoft lancerer efter sigende snart Xbox Series X, mens Sony er på vej med PS5. Sidstnævnte kan allerede nu købes (forudbestilles) online. Køb PS5 via linket, hvis du gerne vil spille FIFA på den nyeste konsol fra Sony.

3: Partners (brætspil)

Partners skiller sig lidt ud fra både Counter-Strike og FIFA. Her behøves du nemlig ikke at investere i en dyr computer eller konsol. Du kan nøjes med at købe et billigt brætspil.

Partners udkom første gang i 2013 og blev på rekordtid et populært brætspil hos bl.a. københavnerne. I dag findes Partners i en række udgaver og er fortsat at finde i rigtig mange københavnske hjem.

Du kan vælge mellem følgende udgaver:

 • Partners Original (4 spillere)
 • Partners Plus (6+ spillere)

Partners handler helt overordnet om strategi og samarbejde. Du skal i samarbejde med din makker (partner) forsøge at komme i mål med alle jeres brikker før jeres modstandere.

Bemærk i øvrigt, at det er muligt at købe ekstra kort til begge udgaver.

4: Fortnite (PC + konsol)

Fortnite er også et usædvanligt eftertragtet spil, der har taget nærmest hele verden med storm. Især børn og unge har kastet deres kærlighed over det sjove computerspil, der har eksisteret siden 2017.

Fortnite findes bl.a. til PlayStation, Xbox, Mac OS, Microsoft Windows, Nintendo Switch m.v. Der er dermed rig mulighed for at få glæde af spillet, hvad enten man foretrækker at spille videospil via computer eller konsol.

Fortnite går i grove træk ud på at bekæmpe ens fjender, så man står tilbage som den eneste overlevende. Det er et meget simpelt spil, som man kan spille alene eller sammen med sine venner. Fortnite går rent ind hos københavnerne, som kan vælge mellem følgende spiludgaver:

 • Fortnite: Save the World
 • Fortnite Creative
 • Fortnite Battle Royale

5:  HINT (brætspil)

HINT er også et pragtfuldt alternativ til de traditionelle Xbox og PlayStation spil.

Ligesom Partners, så er HINT et brætspil, der kan samle hele familien. I HINT spiller man i hold, og det går meget kort og godt ud på at være de bedste til at tegne, mime, nynne og fortælle. Det hele sker på tid, hvorfor det gælder om at tænke hurtigt.

HINT findes i dag i flere farver (udgaver) – vælg mellem følgende udgaver:

 • HINT hvid (den originale version) – kategorier: tale, mime, tegne, nynne
 • HINT rød (den nye version) – kategorier: tale, mime, lyde, figurer

Hvilken version af HINT foretrækker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *