Posted in Hele København København K Vesterbro

Tre gratis attraktioner i København

Tre gratis attraktioner i København Posted on december 4, 2018Leave a comment

Vores smukke og hyggelige hovedstad er en af verdens dyreste byer at lege turist i. Om du skal indkvarteres på hotel, spise ude, transporteres eller købe entrébilletter, kan du som regel regne med at blive flået i København.

Heldigvis findes der dog også gratis glæder i den lille metropol. Så går din næste storbyferie til København, får du her inspiration til tre ganske gratis attraktioner, så lommepengene rækker lidt længere.

1. Glyptoteket

Det smukke Ny Carlsberg Glyptotek blev stiftet af brygger Carl Jacobsen (ham med Carlsberg), der i sin levetid opbyggede en imponerende samling af både kunst- og kulturgenstande, som han i 1888 generøst forærede til offentligheden.

Det er denne samling, man i dag kan opleve på Glyptoteket. En storslået samling på over 10.000 værker bestående af alt fra mumier, malerier og marmorskulpturer.

Priser
På tirsdage er der gratis adgang for alle på Glyptoteket. Normalprisen for voksne er 115 kroner, mens børn under 18 har gratis adgang.

Åbningstider
Mandag                                       Lukket
Tirsdag – søndag                        11.00- 18.00
Torsdag                                        11.00 – 22.00

Adresse
Ny Carlsberg Glyptotek
Dantes Plads 7
1556 København V

Glypteket ligger i kort gåafstand fra Hovedbanegården og Rådhuspladsen og er lettilgængeligt i bil og med offentlige transportmidler.

 

2. Nikolaj Kunsthal

Nikolaj Kunsthal byder på dansk og international samtidskunst i den gamle Sct. Nicolai Kirke. Den tredje kirke, der blev opført i København – helt tilbage i 1200-tallet.

Foruden de skiftende udstillinger kan man i Nikolaj Kunsthal også opleve artist talks, performances, koncerter og meget andet. Bemærk desuden at kunsthallen i efteråret har fokus på kunst, som forsøger at ramme hele familien.

Priser
På onsdage koster det gratis at få adgang til selve udstillingen. Normalprisen for voksne er 70 kroner. Entrébilletter til tårnet alene koster også 70 kroner. Ønskes der entré til både udstilling og tårn, er den samlede pris for voksne 100 kroner.

Åbningstider
Mandag                                       Lukket
Tirsdag – fredag                         12.00- 18.00
Lørdag – søndag                         11.00 – 17.00

Adresse
Nikolaj Kunsthal
Nikolaj Plads 10
1067 København K

Med andre ord finder du kunsthallen lige i centrum af København.

 

3. Botanisk Have

Botanisk Have i København blev grundlagt i år 1600 og hører i dag under Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet.

I haven finder du blandt andet stenhøje, stauder, en række danske planter og over 100 år gamle træer. Omkring 2000 m2 under glas er tilgængeligt for besøgende. Har du brug for en lille snack, er der en udendørs café, som dog kun har åbent i sommerperioden. Der er også en shop, hvor du kan købes bøger, planter, frø med videre.

Priser
Det er ganske gratis at opleve Botanisk Have. Dog tages der entré for adgang til Palmehuset, som koster 60 kroner for voksne.

Åbningstider
1/10 – 30/3                                 08.30 – 16.00
1/4 – 30/9                                   08.30 – 18.00

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *