Posted in Børn Østerbro

Vandlegepladsen i Fælledparken

Vandlegepladsen i Fælledparken Posted on juni 1, 20181 Comment

vandlegeplads fælledparken
Vandlegepladsen i Fælledparken – Vandidrætslegepladsen i Fælledparken på Østerbro er et skønt udflugtsmål for både store og små vandhunde. Her er masser af mulighed for vandplaskeri i sommermånederne og hvor haven skal have lov at få sig en pause fra strabasserne. En varm sommerdag er vandlegepladsen i Fælledparken et oplagt sted at tage hen med børnene, når der er brug for at blive kølet af, samtidig med at ungerne skal have brændt noget krudt af. Så giv børnene badetøjet  på, så de er klar til mange timers vandsjov, og hop selv i tøj, der kan tåle at blive vådt, for selv voksne kan blive fristet af alle de sjove vandaktiviteter på legepladsen.

vandlegepladsen østerbro

Vandlegepladsen i Fælledparken

Adresse:
Fælledparken ved Edel Sauntes Allé,
2100 Købehavn Ø

Alderstrin: 0-8 år
Toilet: Ja

Vandlegepladsen i Fælledparken

Vandidrætslegepladsen i Fælledparken på Østerbro er et skønt udflugtsmål for både store og små vandhunde. Her er masser af mulighed for vandplaskeri i sommermånederne og hvor haven skal have lov at få sig en pause fra strabasserne. En varm sommerdag er den et oplagt sted at tage hen med børnene, når der er brug for at blive kølet af, samtidig med at ungerne skal have brændt noget krudt af. Så giv børnene badetøjet  på, så de er klar til mange timers vandsjov, og hop selv i tøj, der kan tåle at blive vådt, for selv voksne kan blive fristet af alle de sjove vandaktiviteter på legepladsen.

Populær oase midt i København

Legepladsen er en af mange legepladser i Fælledparken, som er et skønt, grønt område på Østerbro i København. Fælledparken har gennemgået en omfattende renovering, og vandlegepladsen stod i 2013 klar til at tage imod vandglade københavnere og turister. Fælledparken er populær blandt københavnerne, og det er ikke så sært. Som et stort, grønt område midt i storbyens larm, er det fantastisk at kunne bevæge sig ind i en park, som byder på masser af oplevelser. Hvad enten man har lyst til lange løbeture, til at sidde og hvile sig på en bænk i blomsterhaven med udsigt over søen, eller man hellere vil tage en omgang rundbold med vennerne, er der plads til det her.

Fælledparken blev anlagt i 1908-1914 som en park til folket, hvor der skulle være mulighed for at dyrke motion og være aktiv midt i byen, og der skulle være plads til at holde store møder og fester. Fælledparken byder i dag på et væld af aktiviteter for unge og gamle med legepladser, boldbaner, dansescene, petanque-baner og stier til gå- eller løbeture. Samtidig er der store plæner, så parken ofte fungerer som ramme for store, folkelige arrangementer som f.eks. 1. maj-arrangement og koncerter.

vandlegepladsen i fælledparken

Vand, leg og læring

På vandidrætslegepladsen i Fælledparken er der en soppesø, vandlabyrinter, vandkanoner og en stor regnsky. Hele legepladsen er bygget op som en by, der skal vise, hvordan vandet bevæger sig fra himlen, gennem vandløb, ned i kloakken og til sidst ud i havet. Legepladsen lægger derfor også op til læring gennem leg. En rigtig god måde for børn at lære på er netop ved at lege sig til ny viden. Her er legepladsen alletiders i forhold til at forstå vandets kredsløb, for børnene får helt tydeligt illustreret, hvordan vandet transformerer sig og bevæger sig. Samtidig mærker de vandet på deres krop, så alle sanser er med, når de skal lære om vandets vej fra sky til hav.

Nogle af legeredskaberne kører af sig selv, mens andre kræver, at børnene selv aktiverer dem. Så der er rig mulighed for, at børnene får rørt sig, leget og plasket med vand – alt sammen på én gang.

Vand til store og små

Legeredskaberne er fyldt med vand i tidsrummet 10-17 fra maj til september, og der er vand i soppebassinet fra juni til august, når himlen er blå, solen skinner, og der er over 20 grader. Legepladsen kan dog også bruges, når der ikke er vand i, så den er stadigvæk et sted, der lægger op til masser af leg og bevægelse uden for sommersæsonnen.

Vandlegepladsen henvender sig til børn fra 0 til 8 år. De allermindste synes, at det er sjovt at få lov til at sidde i kanten af soppebassinet og mærke, hvordan det svalende vand føles på kroppen. Tag for eksempel noget badelegetøj med og lad de små underholde sig med vandet. Det er skønt at se, hvordan babyer kan blive helt fascinerede af vand.

De større børn kan gå i gang med en sjov og våd krig med vandkanonerne, som kan skyde 5 meter ind på legepladsen. Hvem bliver ramt først? Eller hop fra sten til sten gennem det store soppebassin. For de større børn er det også sjovt at lege med sluserne og finde ud af, hvordan man kan styre vand. Rundt omkring på lagepladsen er der masser af legeredskaber, som kun bliver aktiveret ved at trykke på knapper, trampe i jorden og lignende. Her kan børnene selv bestemme, hvornår vandet skal springe, dryppe og løbe.

Bliver det for meget med alt det vand, er der mulighed for at trække sig tilbage mod de traditionelle legeredskaber som gynger og en sandkasse. Man kan sagtens fordrive en hel, dejlig sommerdag på vandidrætslegepladsen i Fælledparken, så derfor er det dejligt, at der er opsat borde og bænke, så man kan spise medbragt mad eller grille. Der er også et toilet til de tissetrængende, så her er alt, hvad en børnefamilie kunne ønske sig til en dag på legepladsen.

En legeplads som en tur på stranden

Når turen ikke går til stranden er Vandlegepladsen et næsten lige så godt alternativ. Her er ikke mere sand, end der kan være i en sandkasse, men til genngæld er der masser af mulighed for vandplaskeri ved alle de mange forskellige aktiviteter og områder.

 

legeplads med vand i fælledparken

Når nu turen er gået til en legeplads på en varm sommerdag, så husk lige nogle ordentlige børnesko, solcreme og en god solhat, så børnene bliver beskyttet mod den bagende sol. Når først legen er i gang, kan man helt glemme tiden. Og det er altid en god idé at være ekstra påpasselig med hensyn til solen, når ungerne leger nær vand, da vandet reflekterer solens stråler og dermed udsætter  børnenes sarte hud for ekstra meget sol fra mange vinkler.

Vandidrætslegepladsen i Fælledparken på Østerbro er helt klart et besøg værd, hvor du og dine børn med stor sikkerhed, kan få rigtig mange timer til at gå med sjov og leg.

Ikke langt fra vandlegepladsen i Fælledparken ligger den populære indendørs legeplads Blegdamsremisen. Læs guiden til Blegdamsremisens legeplads her.

1 thought on “Vandlegepladsen i Fælledparken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *