Posted in Hele København

Vil du studere i København? 4 råd til nye tilflyttere

Vil du studere i København? 4 råd til nye tilflyttere Posted on december 2, 2019Leave a comment

København er en spændende by med mange muligheder. Mange folk rejser hjemmefra for at starte et liv i vores hovedstad og prøve det københavnske liv af. Er du en af de mange unge, der har planer om at flytte til København og studere, kommer vi her med nogle råd til hvordan du kan blive mest muligt forberedt inden du springer ud i storbylivet.

Find en bolig

Først og fremmest er det vigtigt, at du har fundet en bolig inden du flytter til København. De hænger bestemt ikke på træerne og mange leder i mange måneder før de finder en lejlighed, der passer til dem og deres budget. Netværket er en af de største hjælpere til at finde et sted at bo i København. Nævn for alle, dine venner, familie, kollegaer, medstuderende, og bekendte, at du skal flytte til København og leder efter en bolig der. På den måde får du flere øjne og øre åbne, hvis der skulle dukke noget op.

Der findes efterhånden mange boligsider på både Facebook og Instagram, så det er en god idé, at kigge siderne igennem og følge så mange sider som muligt, så du kan følge med i alle boligopslag, der måske kunne være noget for dig. Der kunne være en chance for at der dukkede noget op der passede nøjagtig til dine kriterier.

Der er desuden mange mennesker, der ligger opslag op på fx Facebook, hvor de søger efter en roommate eller efter en lejer til deres lejlighed eller studiebolig, enten inden for en midlertidig periode eller ubegrænset. Dog skal man handle hurtigt, da opslagene typisk bliver bombarderet med henvendelser kort efter.

Lav også gerne selv et opslag, hvor du efterspørger en lejlighed. Fortæl kort om dig selv og hvad du søger og dit budget. Da dette også er en udbredt metode, er det en god idé at gøre sig lidt umage med opsætningen af opslaget, så du kan skille dig ud fra mængden og dermed forhåbentlig bliver mere attraktiv for udlejerne.

Find det rigtige studie

Der findes et stort udvalg af universiteter i København. Det kan være en omfattende proces at finde det helt rigtige program, som passer til dig. Hvis du, f.eks., går og drømmer om en karriere i business, tilbyder DTU en international business-uddannelse på højt plan. Læs om programmet på business.dtu.dk.

Hvis du er mere til IT, findes der IT-universitetet i København. Er du til de mere humanistiske fag, har Københavns Universitet højst sandsynligt noget for dig, osv.

Spar på pengene

En god måde at spare penge, og tid, på er at tage cyklen, i stedet for bil eller offentlig transport. Den eneste ulempe ved cyklen er risikoen for at den bliver stjålet. Det er desværre svært at komme udenom i København, så køb ikke en alt for dyr cykel. Der findes mange sider, hvor du kan købe en rigtig fin brugt cykel, til en lav pris.  

Maden på caféer og restauranter kan også ofte blive en dyr fornøjelse. Du kan dog spare en del penge, hvis du vælger de små caféer, der ligger i sidegaderne eller uden for centrum, i stedet for de store café-kæder, der ligger på de store trafikerede gader, såsom Strøget.

Find alternativer

Hvis du dog alligevel skulle få problemer med at få økonomien til at hænge sammen med de skyhøje københavnerpriser, så kan du med fordel finde et lån gennem lendme.dk, der sammenligner lånetilbud fra flere banker, så du kan vælge det lån der passer bedst til dig og din situation.

Et alternativ til at kan også være at begynde at kigge på boligmulighederne lidt uden for København, da priserne hurtigt kan blive en del billigere, hvis du kigger i byer som Hvidovre, Rødovre, Vallensbæk, osv. Der er ikke særligt langt på cykel, som man skulle tro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *