Posted in Hele København

Gode steder at dyrke motion i København

Gode steder at dyrke motion i København Posted on september 8, 2018Leave a comment

Mangler du inspiration til, hvor du kan dyrke motion i København, kommer vi her med en række bud på, hvad du kan lave, og hvor du kan gøre det. For storbyen rummer selvfølgelig et væld af muligheder for at komme ud at røre sig. Det gælder både som en gruppe og på egen hånd.

Prismen Amager

Prismen er et idræts- og kulturhus på Holmbladsgade på Amager. De har mange forskellige lokaler, som du kan leje. Det kan være, hvis du vil afholde en danseworkshop eller skal undervise i tai chi. Deres lokaler bliver dog også brugt til en lang række forskellige idrætshold. Det kan være yoga, tigertræning for børn eller efterfødselstræning for mødre. Prismen ligger tæt på Amagerbro metrostation, så det er nemt at komme dertil med offentlig transport.

Ro kajak i Københavns Havn

En tur rundt i Københavns Havn i kajak er en anderledes måde for dig at opleve hovedstaden på. Selv for en københavner er det en sjov måde at se sin by på. Heldigvis kræver det ikke meget træning at ro en kajak, og der er mange steder ved havnen, hvor du kan leje en i par timer. Det giver dig rigeligt tid til at sejle rundt om Slotsholmen og at udforske andre steder i nærheden.

Tag på klatretur på upcoming Refshaleøen

Refshaleøen er et af de sidste områder i København, der stadig er præget af industri. Området bliver dog i stigende grad overtaget af hippe restauranter og anderledes muligheder for at dyrke motion. Det er ikke mindst i forhold til, at du på Refshaleøen har gode muligheder for at komme ud at klatre.

I bydelen ligger nemlig det store klatrecenter Blocks and Walls, hvor du kan klatre på flere forskellige måder. Det kan både være med sele på en klatrevæg, men for eksempel også boulderklatring, hvor du ikke har sele på, men skal holde dig fast med arme og ben. Der er dog selvfølgelig en madras, du kan lande på, hvis du mister grebet.

Brug de udendørsfitnessfaciliteter ved DR Byen

Mange steder rundt om i København er der sat udendørstræningsfaciliteter op, så du kan træne. Der kan du komme hele kroppen igennem, når du for eksempel træner arme, ben, ryg og mave. Det er en god måde for dig at være udenfor på, mens du træner. Det er derfor oplagt, at du benytter dig af den.

Et af de steder i byen, hvor du kan finde udendørstræningsfaciliteter er ved DR Byen. Der kan du træne med udsigt til metroen, Amager Fælled og de mange moderne bygninger, der er i området.

Oplev Den Grønne Sti på bycykel

Den Grønne Sti går fra Roskildevej på Frederiksberg til Ryparken på Ydre Østerbro. Det er en cykelsti i grønne omgivelser, der samtidig tager dig med gennem en række af Københavns kvarterer. Det er derfor mindst lige så meget motion, som det er en antropologisk opdagelse. På vejen kommer du forbi Frederiksberg mondæne herskabslejligheder, Nørrebros gamle arbejderkvarterer, Den Røde Plads med masser af aktivitet og slutter ved det grønne Ryparken.

Hvis du er i København som turist, har du sikkert ikke din egen cykel med. I stedet kan det være en mulighed for dig, at du lejer en cykel eller en af de hvide bycykler. Bycyklerne koster 25 kroner per time at leje, mens det varierer, hvor meget du skal betale for at leje en cykel.

Tag på vandretur på Kalvebod Fælled

Hvis du gerne vil lidt væk fra storbyens larm for at se noget grønt og få noget motion, er det oplagt, at du snører vandrestøvlerne og tager ud at gå på Kalvebod Fælled. Det er et grønt område lige syd for Amager Fælled, hvor du har gode muligheder for at komme ud at vandre. Der er en vildere natur og længere til beboelse, end der er på Amager Fælled.

På Kalvebod Fælled kan du blandt andet komme ud at gå i den lille skov Hundredemeterskoven og komme igennem flere fårefolde, hvor du kan se fårene græsse. Tager du på vandretur i den nordlige del af Kalvebod Fælled, har du god udsigt til nogle af Ørestadens ikoniske bygninger. Det er blandt andet 8tallet.

Fang haren på en løbetur i Frederiksberg Have

Selvom det er blevet mørkt udenfor, behøver det langt fra at være for sent til, at du kan komme ud at løbe. Der er mange steder i København, hvor der er godt nok lys til, at du kan komme ud at løbe.

Et af de steder er Frederiksberg Have. Der har de gjort lidt ekstra ud af det og har gjort det muligt for dig at ”fange haren”, når du løber i haven om aftenen. Det gør du ved, at du følger efter en lysende hare. Når du kommer ind i haven ved Pile Alle, Roskildevej eller Bag Søndermarken, kan du vælge en hastighed, som haren skal hoppe, og så ellers sætte den i gang. Så er det bare at følge efter den rundt i haven.

Tag ud at svømme ved Amager Strandpark

Er du mere til at komme ud at svømme, er det bestemt også en mulighed for dig i København. Udover at der er mange svømmehaller og friluftsbade i byen, er der også tre havnebassiner og ikke mindst Amager Strandpark, hvor du både har mulighed for at svømme i havet og i lagunerne.

Læs også anmeldelsen af Frankrigsgade Svømmehal her.

Dyrk yoga i Fælledparken

Det er efterhånden blevet en fast tradition, at der er gratis udendørsyogaundervisning i Fælledparken hvert år. Det eneste, du skal have med, er derfor en yogamåtte og noget tøj, der gør det muligt for dig at vende og dreje kroppen, som du ønsker.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Morten Andersen fra istol.dk. Virksomheden forhandler kontorstole i en meget høj kvalitet. Mange, der arbejder på kontor, får problemer med nakke, skuldre eller lænd, fordi de har siddet i mange timer hver dag på en kontorstol, der ikke kunne indstilles til deres behov. Derfor er det vigtigt at investere i en god kontorstol, lige som det også er vigtigt at sørge for at dyrke motion hver dag.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *