Restauranter i Kødbyen – Kødbyen er et gastronomisk vidunder med restauranter og barer til enhver smag beliggende i København midt mellem Hovedbanegården og Kongens Enghave. Her på siden finder du en samlet oversigt over de mange muligheder, som Kødbyen byder på.
BOB – BioMio Organic Bistro
BioMio byder på grønnere og sundere mad end de fleste andre restauranter i Kødbyen. Restauranten er bygget som et ”folkekøkken”, med langborde og et rustik design. Her kan du finde retter både til kødelskeren, til den sundhedsopmærksomme og til veganere og vegetarer.
BollyFood
Denne indiske restaurant har få retter på menuen, men forstår stadig at imponere. BollyFood startede som en take-away, men blev senere udvidet til walk-in servering. Her kan du både bestille frokost, aftensmad eller take-away bokse, som er designet som de indiske tiffin bokse, der købes i millionvis i Indien hver dag.
Restaurant Mør
Grillede fristelser og mørt kvalitetskød. Sådan kan Restaurant Mør opsummeres. Uanset om du er til kød, grøntssager, fisk eller kylling, så er det grillen, det bliver tilberedt på Restaurant Mør i Kødbyen. Og det er ikke en hvilken som helst grill, det er nemlig den argentinske KOPA grill, der er omdrejningspunktet.
Nogle dage kan du få 1/3 del af prisen med Early Bird. Check her om det er muligt!
Chicky Grill
Chicky Grill serverer dansk comfort food i store portioner til små priser. Denne lille biks har ligget på Halmtorvet siden 1978, og det kan mærkes, når du træder indenfor. Stedet har en unik, gammeldags følelse, og maden er, hvad man kan forvente at få hos mormor: stegt flæsk, fiskefilet, kartofler med brun sovs og biksemad.
El Barrio
El Barrio serverer mexicansk fast food og take-away med mulighed for at sidde og spise i stilfulde omgivelser. Du kan f.eks. få burgere, mexicanske burritos eller burrito bowls. Du kan desuden få fadøl og fad-margaritas. Her finder du muligheder for både kødelskere og folk med grønne spisevaner.
Fleisch
En usædvanlig kombination af en slagter, restaurant og bar. Selvom restauranten har sin egen kødudskæring, betyder det ikke, at du kun kan bestille kvæg og gris. Aftenmenuen består f.eks. af både muslinger, Foie Gras og kulmule, og til dessert kan du vælge mellem et væld af forskellige oste, Créme Brûlée eller kager. Hos Fleisch kan du som en af de mere eksotiske indslag få serveret kød i din cocktail – nej det er ikke gas – den er god nok.
Det er på bestemte dage muligt at få en 1/3 del af prisen igennem Earlybird. Klik her for at se om det er muligt nu.
Nedenfor har EarlyBird lavet en lille videointroduktion til Fleisch.
Gorilla
Her bliver du aldrig træt af at spise. Princippet er, at maden skal smage, og det ses også på menukortet, som er noget for sig selv. Her kan du finde østers, oksetunge, torsk i kærnemælk eller falaffel. Kvaliteten af maden og restaurantens interiør vidner om, at dette er en af de mere fornemme restauranter i Kødbyen.
Her er en video-præsentation af Gorilla:
Hija de Sanchez
Denne mexicanske restaurant serverer traditionel mexicansk mad til fornuftige priser. Her kan kødelskere såvel som vegetarer få deres behov for mexicansk stillet på en stilfuld og smagfuld måde. Selve restauranten er simpelt indrettet og med få siddepladser.
Her er en introduktion til Hija de Sanchez
Restaurant Kul
I den højere pris-ende ligger Kul; Kødbyens måske mest kulinariske oplevelse. Her kan du finde et væld af interessante retter, såsom dansk blæksprutte, tartar bøf eller østers. Kul er en af de større restauranter i Kødbyen med plads til over 100 gæster. Stilen er holdt enkel men smart.
Du kan nogle dage være heldig og få 1/3 del af prisen med Early Bird. Klik her for at se om det er muligt!
Kødbyens Fiskebar
Kødbyens Fiskebar er toptrendy og har endda fået sin egen Michelinstjerne. Det kan også mærkes, så snart du træder indenfor og mærker stedets sjæl. Her kan du få alt, hvad en fiskeglad person begærer. Alt fra søpindsvin til kongekrabbe og rødding.
Her er en lille introduktion fra Local Traveller:
Mangal
Denne tyrkisk-inspireret restaurant tager dig med til Middelhavet for en aften. Glem alt om billig kebab og shawarma. Mangal giver dig en følelse af, at du er landet midt i Tyrkiet, mens maden er som en lille bid af himlen. Her finder du både vegetariske retter og retter for de kødglade. Der er særligt mange grillretter, og for den tyrkisk talende kan det ikke komme som en overraskelse. Mangal betyder nemlig “grillmad” på tyrkisk.
Du kan fra tid til anden være heldig at spare en 1/3 del af prisen med Earlybird. Klik ind og se her om det er muligt.
Nedenfor kan du EarlyBirds lille video introduktion:
Magasasa Dim Sum & Cocktails
Denne gadekøkkeninspirerede restaurant giver dig en smag af Hong Kong til små priser. Dim sum er små dejpakker med forskelligt indhold, som er dampet eller stegt. Du kan også finde mere autentiske retter og nyde kolde, lækre cocktails i denne simpelt indrettede restaurant.
Mother
Dette italienske spisested byder på gourmetpizzaer bagt i brændefyret ovn, lasagne, som kun italienerne kan lave den, og masser af fantastiske pastaretter. Stedet er stilrent og med et italiensk præg.
Noho
Noho er både en natklub, cocktailbar og nu også et spisested. De nøgne loftpærer og det lyserøde lys giver en helt speciel følelse af noget eksklusivt og spændende, og menukortet byder på masser af festmad og fastfood.
PatéPaté
Dette europæisk-inspirerede spisested byder på klassiske retter såsom fisk, kalvetartar, dansk ricotta og fransk landkylling. Her finder du også mere utraditionelle retter såsom radiser med yoghurt eller grisehoved. PatéPaté har også en lang liste med vine som passer til de forskellige retter.
Her er en video fra Local Traveller om PatéPaté
Nose2Tail Meatpacker
Denne New Yorker inspirerede restaurant og bar passer perfekt til det hurtige natteliv og hipsterstilen i København. Her kan du få familievenlige størrelser, så hele bordet kan dele. Nose2Tail bygger på bæredygtigt kød, og i baren serveres lækre, kolde cocktails fra torsdag til lørdag.
Fra tid til anden kan du få op til 1/3-del af prisen med EarlyBird. Klik her for at se om det er muligt!
Her fortæller medstifter Martin Haahr om Nose2Tail:
Spisehuset Kødbyen
Her er menukortet ganske enkelt. Tre forskellige forretter kan bestilles ved siden af, mens selve aftensmaden består af en 4-retters forudbestemt menu, som er baseret på deres leverandører og årstiden. Selvom menukortet er enkelt, er Spisehuset en favorit blandt mange og en oplevelse værdig.
Her fortæller kok og medejer Torsten Andersen om Spisehuset Kødbyen:
Tommi’s Burger Joint
Tommi’s er en fastfoodkæde, som er meget populær på Island. Menuen består af burger og pomfritter, priserne er konkurrencedygtige, og maden er smagfuld og fuld af alt, hvad en sulten bygænger har brug for.
Cock’s and Cows Burgers
Cock’s and Cows i Kødbyen er endnu en burgerjoint. De har vundet adskillige priser for Københavns bedste burger. Stilen er rustik og kødet stammer fra 100% danske frilandskvæg.
Fra tid til anden kan du få skåret en 1/3 del af prisen ved at booke dit bord gennem Early Bird. Klik her for at se om det er muligt.
Warpigs Brewpub
Det perfekte sted for råhygge med lækker, hjemmebrygget øl og masser af røget kød. Her går du op til disken, vælger hvilket kød du vil have, vælger tilbehør, og selvfølgeligt hvilken øl, du ønsker at skylle måltidet ned med. Stedet har en charme, som passer perfekt til det rustikke og anderledes ry, som Kødbyen har.
WeDoFood
Denne anderledes take-away restaurant har et væld af gode sager på menukortet. Her kan du både finde bager-favoritter såsom romkugler, kokostoppe og friskbagt brød eller bestille en blandet salat, som du selv kan sammensætte.
Leder du efter noget lidt mere privat og romantisk i Købstaden? Her er 10 forslag til romantiske spisesteder i København.
Kødbyens historie
Kødbyen er det navn som Københavns Torve- og Slagtehaller førhen havde i daglig tale. Pladsen lå og ligger stadig midt imellem Kongens Enghave og Københavns hovedbanegård, og har en lang historie bag sig. Tilbage i 1879 åbnede Kødbyen, som dengang blev kendt som ”Københavns nye Kvægtorv”. Det havde til formål at sikre tilførelsen og omsætningen af kød og flæsk i København.
Kvægtorvet blev hurtigt efterfulgt af opførelsen af Øksnehallen. Men allerede efter 65 år var denne konstruktion (senere kendt som Den Brune Kødby) forældet, og nye krav til sikkerhed og sundhed gjorde det nødvendigt at udvide og ombygge kraftigt. Dette blev gjort ved at opføre Den Hvide Kødby, designet af Poul Holsøe. De to dele ligger side om side og udgør, hvad der i dag kendes som Kødbyen. Siden tiden som Kvægtorv er der sket meget, hvilket også er grunden til du i dag kan læse denne guide til restauranter i Kødbyen. I skrivende stund er der hele 19 restauranter i Kødbyen!
Læs også guiden til julemarkeder i København her.