Posted in København K Kultur

Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark Posted on juni 2, 2018Leave a comment

designmuseum danmark

Hvis du er i gang med at planlægge en kulturel tur til København for dig selv eller hele familien, men har svært ved at udpege den rette attraktion, så er Designmuseum Danmark en ideel destination.

Dette museum er nemlig markant anderledes end byens mange andre alternativer. Her er der fokus på kunst og design, set fra et historisk såvel som et nutidigt perspektiv. Således vil du med garanti blive underholdt og inspireret! Uanset om du normalvis vil karakterisere dig selv som en kreativ sjæl eller ej.

Endvidere er der langt fra tale om et museum, som aldrig udskifter sine udstillinger eller sjældent arrangerer specielle begivenheder og aktiviteter. Tværtimod har de altid gang i kreative indslag og spændende, nye udstillinger hele året rundt.

Designmuseum Danmark har trods mange år på bagen derfor aldrig valgt at gå i stå eller bremse dets egen udvikling. Derimod er der et klart og tydeligt fokus på altid at tilbyde spritnye oplevelser. På den måde kan både gamle såvel som nye kunder have lyst til at komme på besøg igen og igen.

Her finder du Designmuseum Danmark :

Adresse: 
Bredgade 68
1260 København

Tlf: 33 18 56 56

Hjemmeside: https://designmuseum.dk/

Om guiden til Designmuseum Danmark

Dennne guide til Designmuseum Danmark er lavet i samarbejde med Nicky Søgaard fra Plankebord.dk. En hjemmeside, der skriver om lækre designerborde i Danmark.

Hvad er Designmuseum Danmark?

Designmuseum Danmark har mere end 125 års historie med i bagagen. Den dag i dag anses for at være ét af Skandinaviens allermest anerkendte udstillingssteder for dansk såvel som international kunst og design.

Museet består af et hav af samlinger og arkiver. Med udgangspunkt i historien bag kunst og design, sammensættes et imponerende udvalg af udstillinger og publikationer.

Der var hele 288.000 besøgende i løbet af 2017, så der kan næppe sættes spørgsmålstegn ved attraktionens popularitet. I denne forbindelse er det værd at bide mærke i de mange forskellige specielle arrangementer og tilbud, som museet prioriterer at give sig i kast med.

Selv to dages besøg i træk behøves således ikke at minde om hinanden. Der er som oftest er noget nyt og unikt på plakaten hos Designmuseum Danmark. Nogle gange støder du for eksempel på en unik særudstilling, som kun bliver tilbudt i en vis periode. Andre gange afholdes der foredrag med interessante kulturpersonligheder.

Alt i alt får du dermed med garanti lyst til at komme på besøg igen, selv når du lige har været der. Der er ganske enkelt så meget drivkraft i folkene bag museets programplanlægning, at der er god grund til at tjekke museets kalender jævnligt.

Nedenfor kan du se Designmuseum Danmarks egen introvideo til museet:

Hvad kan man se og opleve på Designmuseum Danmark?

Først og fremmest byder Designmuseum Danmark på et væld af spændende udstillinger og omvisninger. De er ret så ofte gratis at deltage i. Dertil bliver der arrangeret mange specielle events, såsom familieværksteder, designmarkeder, foredrag og sommerskolehold.

Alt i alt er der dermed nok at komme efter, hvis du er interesseret i at aflægge museet et besøg. Tag blot et kig på deres kalender og få en udførlig indsigt i, hvornår det kunne tænkes at være allermest spændende at komme af sted.

Udover selve museet og dets arrangementer og udstillinger, har besøgende ligeledes gratis adgang til en dertilhørende café, museumsbutik, bibliotek, samt Grønnegården. Grønnegården er en skøn lille have i hjertet af København.

Bibliotek på Designmuseum Danmark designet af Kåre Klint / Kredit under CC 2.0 licens fra bruger Iglazier618

Altså kan du med fordel gøre en hel dag ud af dit besøg. For eksempel kan du starte med at få lidt morgenmad på caféen. Dernæst kan du nyde en stille stund i Grønnegården, for endeligt at gå på opdagelse i museets forskellige udstillinger til sidst.

Der er med andre ord ikke tale om en attraktion, hvor de fleste kun bruger en time eller to, om end dette naturligvis også er muligt. Størstedelen af museets besøgende bruger derimod en væsentlig del af dagen på at udforske museets mange muligheder.

Hvilken aldersgruppe passer en udstilling på Designmuseum Danmark til?

Selvom det nok i første omgang falder mest i de voksnes smag at tage på designmuseum, er der med sikkerhed noget for enhver aldersgruppe, og børn vil derfor utvivlsomt få masser af underholdning og læring ud af en rundvisning på Designmuseum Danmark.

Såfremt besøget for alvor vækker interesse for børnene, kan i ydermere overveje at kigge på diverse hold og kurser, som tilbydes af museets designskole. Altså bestræber museumsfolkene sig derfor ligeledes på at tilbyde kvalitetsrig undervisning, så børn med en passion for kunst og design kan udvide deres kompetencer.

Imidlertid byder museets udstillinger på masser af alsidige, spændende og kreative indslag, som i den grad vil falde i god jord for både børn og voksne.

Visse af diverse aktiviteter og events passer eksempelvis nok bedre til voksne gæster, såsom diverse foredrag – men der afholdes ligeledes regelmæssige familie-workshops, hvor børn og voksne i fællesskab kan udfolde deres kreative evner.

Hvad koster det, og hvornår har museet åbent?

Designmuseum Danmark er langt fra at være én af de dyrere museumsbesøg i landet. For det første får du som voksen oplevelsen for en fornuftig pris: 130 kr. Og for det andet kan det hurtigt blive en billig omgang, hvis familien består af unge under 26 eller studerende .

Unge under 18 år og designstuderende kommer nemlig ind ganske gratis. For andre studerende og unge under 26 år så er prisen 90 kroner.

Endeligt kan det anbefales at investere i et årskort, der koster henholdsvis 290 kroner og hvis du er under 26 år koster et årskort kun 130 kroner, eller holde øje med diverse gratis omvisninger, som ret så ofte bliver tilbudt.

Museet har åbent fra tirsdag til søndag i tidsrummet kl. 10-18, bortset fra torsdage, hvor der er åbent helt til kl. 20. Mandag er således som oftest med de fleste museer en lukkedag, om end der af og til gøres en undtagelse.

Hvornår er det bedst at besøge museet?

Det handler i høj grad om personlige præferencer og interesser, når det kommer til at vælge det perfekte tidspunkt at besøge museet. Såfremt du for eksempel foretrækker at gå for dig selv, vil de fleste dage med permanente udstillinger eller særudstillinger være oplagte. Hvis du omvendt ønsker noget mere interaktion og viden, kan en omvisning, et foredrag eller en workshop fremstå mere relevant.

Under alle omstændigheder byder alle dage på noget til enhver smag, så tag som sagt blot et kig i kalenderen og udforsk dine muligheder. Såfremt det er dit allerførste besøg, vil du med sikkerhed nyde enhver form for begivenhed eller aktivitet.

Andre guides på Købstaden

Der findes mange andre spændende guides på kobstaden.dk. Her kan du se et par stykker af dem:

Restauranter i Kødbyen – Det gamle slagterkvarter i København er i dag forvandlet til et mekka af restaurationer og barer. Du kan læse meget mere om restauranter i Kødbyen her. 

Nostalgiske retromøbler i København – Denne guide tager dig med til en række forskellige butikker, hvor du kan finde fint og nostalgisk boligtilbehør i København.

Sakura festival i København – Sakura betyder kirsebærtræ på japansk. Denne skønne  japanske festival afholdes hvert år i København, og hvis du er på besøg på Designmuseum Danmark, så er der kun et kvarters gang til Sakura festivalen i København. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *