Posted in Hele København

Sådan kommer du af med din gamle og udkørte bil i København

Sådan kommer du af med din gamle og udkørte bil i København Posted on juni 24, 2021Leave a comment

Har du en gammel bil der ikke kan mere? En bil der ikke er værd at sælge videre når du skal købe en ny? Ja hvordan pokker kommer man så lige af med sådan en bil? Når man har en gammel skrotbil, så kan det være svært lige at vide, hvordan man kommer af med den. Specielt hvis den slet ikke kan køre længere, og du dermed ikke selv kan køre den et sted hen. Men hvad gør man så ved den der gamle bil, der holder ude i garagen? Jo det kan du blive meget klogere på lige her.

Når ens bil ikke kan mere

Når ens bil ikke kan mere og det ikke længere kan betale sig at reparerer på den, så kaldes det for skrotbil. En skrotbil er der ikke så meget andet at gøre ved end simpelthen bare at skrotte. Ved autoophug skrotter du din bil, det er dog vigtigt, at du gør det hos en godkendt autoophugger. Det er det blandt andet for at passe godt på miljøet.

I Danmark sker der desværre det, at ti til femten procent af skrotbiler bliver skrottet af ikke godkendte autoophuggere og de dermed kan risikere at skade miljøet med olie, bly eller saltsyre. Ved at vælge en godkendt autoophugger er du garanteret, at din gamle bil bliver skrottet korrekt og dermed ikke belaster miljøet med hverken olie, bly eller saltsyre.

Derudover er det faktisk også ulovligt ikke at bruge en godkendt autoophugger, og det er rent faktisk noget, de færreste ved. Så selvom der er mange, der egentlig ikke ønsker at bryde loven, så kommer de faktisk til det ved at benytte en autoophugger, der ikke er godkendt. Vil du derfor være på den rigtige side af loven, så vælg en godkendt autoophugger. Ved at vælge en godkendt autoophugger er du også helt sikker på, at din bil bliver skrottet. Det er man faktisk ikke, hvis man vælger en autoophugger der ikke er godkendt. Undersøgelser viser nemlig, at mellem otte og ti procent af de biler, der bliver skrottet hos en ikke godkendt autoophugger, bliver solgt ulovligt videre til udlandet. Det er heldigvis super nemt, at få oplyst om en given autoophugger er godkendt eller ej. Hvis du er i tvivl, så kan du godt regne med, at de ikke er godkendte. Men du kan altid vælge at spørge for en sikkerheds skyld.

Kør selv bilen til skrot eller få den hentet hos en autoophugger i København

Når din bil skal skrottes, kan du selv vælge om du vil have den hentet eller selv køre den til skrot. Kan din bil ikke længere køre forsvarligt, så skal den selvfølgelig hentes. I København betaler man ikke ret meget for at få hentet sin bil og få den kørt til skrot. Du kan undersøge om det samme gælder i dit område. Under alle omstændigheder er det rart at få sin skrotbil hentet, så man ikke skal gå hjem eller finde andre transportmuligheder til hjemvejen. Kig eksempelvis på autoopugger København på https://avedoreautoophug.dk/skrotbil-afhentning-sjaelland-kobenhavn/.

Få vurderet din bil med det samme

Det er jo sådan, at selvom man skrotter sin skrotbil, og den blot skal kasseres, så får man faktisk stadigvæk et mindre beløb for den. Beløbet ligger på alt imellem to og fem tusind kroner. Så det er selvfølgelig ikke mange penge, hvis man står og skal ud og købe en ny bil. Men det er trods alt mange penge for noget, der i bund og grund bare skal smides ud. Det er også sådan at staten faktisk går ind og giver en skattefri skrotpræmie til et bestemt antal skrotbiler hvert år.

Hvis du får den skattefrie skrotpræmie med på din skrotbil, så vil du få et væsentligt højere beløb for din skrotbil end hvis du ikke gør. Dog skal man ofte være ret hurtigt ude, hvis man skal nå at have fingrene i den skattefrie skrotpræmie. Da den ofte bliver stillet til rådighed først på året og ret hurtigt bliver opbrugt. Prisen for din skrotbil afhænger af, hvor slidt den er, og hvor mange dele på bilen, der kan genbruges. Jo mere der kan genbruges, jo højere en pris får du får din skrotbil. Derudover kigger autoophuggeren også på, hvilken bil det er, hvilken årgang den har, og hvilken model den er. Det hele spiller ind i den samlede pris.

Få hjælp til alt det praktiske

Det er (heldigvis) ikke hver dag, man lige står og skal skrotte sin bil. Men det gør også, at det ikke er alle, der helt ved, hvad de skal have styr på af praktiske ting angående skrotningen. Men det kan du heldigvis også få hjælp til af den godkendte autoophugger. Bilen skal nemlig både afmeldes hos motorregisteret, og forsikringen skal afmeldes. Hvis du også ønsker at ansøge om statens skattefrie præmie, så kan du også få hjælp til dette hos en godkendt autoophugger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *